Διαγωνισμός Δημιουργίας Λογοτύπου

Το 2015 είναι η χρονιά που συμπληρώνονται 50 χρόνια λειτουργίας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Στο πλαίσιο των σχετικών εκδηλώσεων προκηρύχθηκε διαγωνισμός δημιουργίας και σχεδιασμού επετειακού λογότυπου. Το λογότυπο θα χρησιμοποιηθεί στις επετειακές εκδηλώσεις και στα επιστολόχαρτα του Υπουργείου.

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές/τριες Λυκείων και Τεχνικών Σχολών και σε νέους/νέες (φοιτητές/τριες κ.ά.) με γνώσεις Γραφικών Τεχνών και διεξήχθη την περίοδο 20 Φεβρουαρίου με 20 Μαρτίου 2015.

Η πρωτοτυπία, η έμπνευση και ο συμβολισμός ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά τα οποία επιδιώκαμε να αποτυπώνονται στο λογότυπο για τα 50 χρόνια λειτουργίας του Υπουργείου.

Η αξιολόγηση των προτάσεων που υποβλήθηκαν ανατέθηκε σε ειδική επιτροπή στην οποία συμμετείχαν Επιθεωρητές Τέχνης (Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης), Επιθεωρητής Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Γραφίστες.

Υποβλήθηκαν συνολικά 36 προτάσεις. Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες, τους καθηγητές/-τριες, τις Διευθύνσεις των σχολείων και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, για το ενδιαφέρον που επέδειξαν.

Η Επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια που τέθηκαν στην προκήρυξη του διαγωνισμού κατέληξε ομόφωνα στην απόφασή της.

ΒΡΑΒΕΙΟΟνοματεπώνυμο | Σχολείο
1o ΒΡΑΒΕΙΟ Δημήτρης Κωνσταντή | Ιδιωτικό Σχολείο ΟΛΥΜΠΙΟΝ
2o ΒΡΑΒΕΙΟ Γεωργία Παπασωζομένου | Πανεπιστήμιο Κύπρου – Τμήμα Αρχιτεκτονικής
3o ΒΡΑΒΕΙΟ Μαριάννα Ορφανού | Λύκειο Μακαρίου Γ΄, Λάρνακα